Uite ca am ajuns sa o vcedem si pe asta, o rezolutie impotriva Romaniei in Parlamentul European, dupa ce PSD-ul refuza sa accepte recomandarile cu privire la justitie venite de la Comisia de la Venetia si primite in raportul MCV. Mai jalnic este ca si europarlamentari romani au votat rezolutia, ca cei din Ungaria sau Polonia au facut asta nu trebuie sa ne mire, votul fiind de fapt unul politic, nu pe tari. Totusi, sa vezi cum proprii parlamentari voteaza impotriva tarii lor, parca e cam aiurea – puteau sa se abtina – zic eu.

Rezolutia impotriva Romaniei in Parlamentul European

Este vizibil cu ochiul liber ca Romania nu este pe drumul cel bun, deja incercam sa copiem independenta sau mai degraba sa o mimam, dar ne alegem doar cu bile negre de la Uniunea Europeana. Asa se face ca la recentul vot din Parlamentul European, pana si parlamentarii nostri – romani – au votat rezolutia impotriva tarii. Evident ca nu vor fi sanctiuni directe, dar la fel de evident este ca iarasi ne indepartam de o pozitie solida in Europa.

Cele 13 puncte din “rechizitopriul” impotriva Romaniei ating cam toate evenimentele de anul acesta petrecut ein Romnania, de la justitie la manifestatiile din august, cand fortele de ordine au actionat in mod disproportionat cu necesitatile. Iata ca primim o palma chiar inainte ca Romaia sa preia presedentia Europei pentru jumatet de an. Eveniment ce se repeta odata la 14 ani, avand inv edere ca avem 28 de tari membre.

Rezoluție la Parlamentul European

Rezoluția împotriva României în Parlamentul European