Se pare ca nici azi jandarmii nostri nu stiu ce au de facut cand vine vorba de aplicarea legilor, este si cazul jandarmilor din Vatra Dornei care au imobilizat un cetatean, dar aplicand metode care nu au nimic de a face cu modul legal de aplicare al legilor. Asa se face ca actiunile lor au dus la decesul celui imobilizat. Pe scurt: un tata a sunat la 112 pentru ca ceteanul a avut un comportament indecent fata de fetita sa [ a pipait-o ], asa ca un echipaj s-a deplasat la fata locului, l-a imobilizat pe cel invinuit, doar ca actiunile lor au dus la decesul acestuia.

Dosar penal pentru pentru jandarmii din Vatra Dornei

Desi la fata locului au ajuns doi jandarmi si o colega a acestora, se pare ca nu au reusit sa-l linisteasca, asa ca doamna jandarm a ales solutia extrema: sa-i pulverizeze de aproape sprei paralizant in fata. Din filmare se vede clar ca cetateanul era deja la pamant, doar ca se agita prea mult [ in opinia jandarmilor ]. Dupa unele surse a fost vorba de sprei lacrimogen, doar ca legea nu permite folosirea lui de la mica distanta, asa ca acum s-a deschis un dosar penal pe numele jandarmilor implicati.

Vineri jandarmii din Vatra Dornei au actionat excesiv, au reusit sa-l aduca pe reclamat in coma, chiar daca a fost cemat un echipaj SMURD, iar omul era inca viu cand a fost ridicat din parc, la scurt timp a decedat. Nu s-au terminat investigatiile, deci nu stim cat a contribuit spreiul la decesul acestuia, dar este evident ca actiunea jandarmilor a fost cea care a cauzat moartea. DA, suspectu era agresiv – dar din filmare vedem ca era deja la pamant cand i-a fost administrat spreiul, deci nici viata jandarmilor nu era in pericol, nici a cetatenilor. O pata pe imaginea jandarmeriei, daca mai era nevoie de asa ceva.

Vatra Dornei

Dosar penal pentru pentru jandarmii din Vatra Dornei