Ilie Micolov este un sucevean prin nastere, artistul vazand lumina zilei in anul 1950 pe data de 2 iulie. L-am ascultat de mii de ori, melodia sa “Dragoste la prima vedere” fiind probabil ascultata de toti romanii cel putin odata. Acum cand artistul trece prin clipe grele, nimeni nu-si mai aduce aminte de el, nici macar “La Maruta” nu-l mai arata, doar il avem pe Mihai Ciobanul sau pe “consateanul” nostru cu doua surori neveste, George Chirilă.

Ilie Micolov, un simbol al orasului Suceava, acum aflat la grea suferinta

Copilaria lui Ilie Micolov nu a fost un afericita, poate de aceea si-a ocupat timpul cu muzica, visand sa ajunga candva un mare artist. Bucatele alese au lipsit de pe masa sa, asa ca atunci cand a avut ocazia, le-a conumat in exces, ajungand sa cantareasca 187 de kilograme. A incercat sa slabeasca cu un medicament minune, dar mai mult rau si-a facut, fiind internat la Cluj timp de mai multe zile.

Nizi azi, cand va scriu aceste randuri viata lui Ilie Micolov nu este roza, nu a ajuns la cele 100 de kilograme pe care le dorea, in schimb este trist si singur in casa sa din cartierul Militari. Faptul ca nu a muncit suficient cu carte de munca a facut ca Ilie Micolov sa nu aiba pensie, deci bruna de avere pe care o stransese s-a dus pe medicamente si medici, acum traind efectiv din mila vecinilor si a prietenilor – foarte putini care i-au mai ramas! Asa ne tratam noi atristii, ii uitam imediat ce nu ne mai sunt adusi la spectacole, desi peste 40 de ani am ascultat vocea sa. De ce nu primeste drepturi de autor? Nimeni nu stie sa ne raspunda la intrebare! Culmea ca cineva face bani pe muzica sa pe YouTube, unde numai una din variantele melodiei Dragoste la prima vedere a depasit 2 milioane de viziualizari!

UpDate: Ilie Micolov s-a stins din viata pe data de 21 iulie 2018, la doar 68 de ani. Un mare om, un mare artist care din pacate nu a fost apreciat pe cat ar fi meritat.

Ilie Micolov

Ilie Micolov, un simbol al orasului Suceava, acum aflat la grea suferinta