In ianuarie o sa primim sansa de a avea conducerea rotativa – presedentia – Uniunii Europene, asadar Romania ar avea sanse sa ajunga pentru prima data in situatia de a se promova cu adevarat. Va intra ea in Spatiul Schengen, va reusi sa devina daca nu una din tarile cu un nivel ridicat de trai, macar una cu un nivel decent? PSD pare ca nu are asa ceva in vizor, ei se straduiesc sa fie exact opusul a ceea ce trebuie. Am vazut opinii de genul: ce sunt partide mai bune ca PSD in tara? A, ca nu fac nimic, este adevarat, dar sigur nici PNL sau USR nu-s mai buni.

PSD si opinia publica

Ok, PNL si USR nu par a fi pentru unii o solutie dar cu siguranta PSD + ALDE sunt varianta pierzatoare. De ce avem nevoie in tara asta? De partide care sa se apuce de treaba, sa ia banii de la Uniunea Europeana si sa rezolve problema justitiei, de rest ne ocupam noi, societatea civila. Se pare ca multi au uitat de rezolutia impotriva Romaniei din Parlamentul European, asadar mergem cu capul inainte.

Revin la ideea ca in opozitie nu ar fi partide mai bune ca ceel de la guvernare, oare asta inseamna ca mergem cu hotii inainte pana cand? Oare in tot spectrul politic sa nu mai fie variante pe care sa le alegem si sa le votam? Ne-am blocat la patru partide, doua in opozitie si doua vesnic la guvernare? Sincer sper sa se trezeasca lumea si sa mearga la vot, deja cei care sunt in Parlament cred ca nu ne mai reprezinta. Am votat mereu si nu o sa lipsesc niciodata de la vot, chiar daca in majoritatea cazurilor au iesit exact cei pe care nu i-am votat!

Guvernare

PSD si opinia publica