Din cand in cand mai vin si vesti bune legate de Romania de la Comisia Europeana, ultima este faptul ca Suceava a fost aleasa de Uniunea Europeana destinatie europeana de excelenta in 2017. La acest titlu au concurat mai multe orase turistice din Romania, dar datorita Muzeului Satului Bucovinean si al Cetatii de Scaun a castigat orasul nostru. Evident ca cel mai vizitat loc din Suceava a fost Cetatea de Scaun construita de  Petru I Musat in secolul al XIV-lea.

Suceava aleasa de UE ”destinatie europeana de excelenta”

Daca nu ati mai fost de mult sa vizitati Cetatea de Scaun a Sucevei ar fi bine sa mergeti sa o revedeti, acum va puteti costuma in haine de epoca, puteti deveni boieri si evident va puteti fotografia pentru albumul personal! Lucrarile de restaurare facute intre anii 2011 si 2015 au fost facute cu fonduri europene si evident au dat o alta infatisare cetatii. Iar daca sunteti in Suceava, vizitati si Muzeul Satului Bucovinean, garantam ca merita!

Muzeul Satului Bucovinean va ofera o privire de ansamblu asupra satelor din zona de nord a Moldovei, mai exact Bucovina. Recomandam mai ales sa faceti poze langa biserica si clopotnita Vama, crasma Saru Dornei si langa scoala Securiceni. Eu am fost impresioanat de moara Manastirea Humorului, dar va las pe voi sa descoperiti si alte lucruri interesante, mai ales ca acum sunt sigur ca v-am captat atentia! Stim cu totaii cat de frumoasa este Bucovina, merita sa gasim aici si tretul regiunii, exemplificat prin exponate de exceptie.

Cetatea de Scaun a Sucevei

Suceava aleasa de UE ”destinație europeana de excelenta”