Suceava ar putea iesi din carantina daca propunerea CJSU Suceava v-a fi acceptata. Pe data de 10 mai se parea ca Romania se afla pe un trend descrescator in ceea ce priveste numarul de noi cazuri depsistate cu COVID 19, doar ca azi deja numarul celor infectati a revenit nivelul anterior. Vestea este cu atat mai ingrijoratoare cu cat pe 15 mai ar trebui sa inceapa o perioada de relaxare. Romania sta bine fata de alte state, dar nu la fel de bine spre exemplu ca Republica Moldova, unde numarul de decese si de imbollnaviri este mult sub cel de la noi. Aceasta s-ar putea insa datopra si numarului mai scazut de teste facute.

Suceava ar putea iesi din carantina

Pana astazi judetul Suceava este cel mai afectat de pandemia de COVID 19, cu 3283 de cazuri confirmate in intreg judetul si cu 5,17 cazuri la mia de locuitori. La fel si regiuna Moldovei, unde avem judete precum Neamt, Botosani sau Vrancea, unde numarul de imbolnaviri este peste media pe tara. Doar Aradul depaseste judetele din Moldova – cu exceptia Sucevei – cu 773 de cazuri depistate pozitiv, dar cu o rata mica raportata la mia de locuitori, doar 1,64 – dar mai mare ca in restul judetelor.

Iesirea din carantina a judetului Suceava ar putea fi o veste buna, pentru ca asa cum stim, intrarea sau iesirea din judet se face cu greutate. Daca populatia va fi constienta si va respecta conditiile de distantare sociala s-ar putea sa trecem cu bine peste aceasta stare neplacuta de carantina, desi este clar ca va trebui sa fim mult mai precauti decat locuitorii altor judete [ nu inseamna ca in trestul tarii va fi mai putin grava situatia si ca ne putem relaxa mai mult decat e cazul ].

Măști de protecție

Suceava ar putea ieși din carantina